Få in Kanal 10

Det finns många alternativ för att titta på Kanal 10

Att se på "vanlig" TV
Kanal 10 sänds via satellit på Astra 4A 5 grader öst som en gratiskanal. Alltså kan du som har en liten så kallad FTA-box (parabolbox för gratiskanaler) ta emot Kanal 10:s sändningar. Om du har abonnemang med Allente måste du ha en parabol med två mikrohuvuden.

Du kan också få in Kanal 10 via kabel- och bredbands-TV hos Telia och Tele2. Två andra större tv-leverantör som erbjuder Kanal 10 genom både kabel- och bredbands-TV är Sappa och Junet. Hos alla dessa ligger vi med som tillvalskanal. Ring de olika bolagens kundtjänst för mer information. Vi finns dessutom på ett växande antal lokala kabel-TV-nät. Kontakta din lokala operatör för ytterligare information.

Internetsändningar
Kanal 10 sänder självklart också över internet via olika plattformar. Detta är det idag mest lättillgängliga sättet att få kanalen. Allt fler har tillgång till riktigt bra internet via fiber, kabel eller mobilnätet. Om du vill se Kanal 10 via mobilt bredband ska du välja ett abonnemang med obegränsad datamängd.
Om du klickar på bilden med WebbTV när du kommer in på vår öppningssida av kanal10.se, så kan du omedelbart ta del av vårt programutbud. I WebbTV finns också en funktion för "casta" från din dator till din TV. Förutsättningen är att datorn är uppkopplad med WiFi och att du kopplat in en Chromecast till din TV.

Smartphones, surfplattor och TV-boxar
Ett av de bästa sätten att se på Kanal 10 är genom AppleTV och AndroidTV, som är små elektroniska boxar som du kopplar direkt in i TV:n (finns att få tag på i vanliga elektronikbutiker). Förutsättningen är att du har tillgång till bredband med en hastighet på minst 3-4 Mb/s och har en platt-TV med HDMI-ingång. Den kan kopplas upp både med nätverkskabel eller trådlöst med WiFi. Självaste appen "Kanal 10 Sverige" söks upp och laddas ner i boxens App Store eller Google Play.
En stor fördel med boxen är att du slipper betala några abonnemangsavgifter utöver internetkostnaden. AppelTV-boxen kostar ca 1600 skr och AndroidTV-boxen från ca 470 skr.
(Gällande AppleTV, så är det 4:e generationens mediaspelare med 32 eller 64 GB internminne och senare. AndroidTV finns med många olika varumärken, men två av de bättre är Google Chromecast med Google TV HD och Mi Box S (Xiaomi). Det lönar sig att jämföra priser på www.prisjakt.nu eller www.pricerunner.se)

På Smartphone/läsplattor finns Kanal 10 tillgänglig som nedladdningsbar app till iPhone/iPad och Android-enheter. Sök upp "Kanal 10 Sverige" i respektive app-butik.På gång hos Kanal 10

Senaste blogginläggen

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙