Vi använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Du kan läsa mer om hur vi använder cookies här. Kanal 10 Media AB policy kring cookies.

Kickis Vardagslyx (Avsnitt 3)

Kanal 10 Kocken | 2018-09-11 11:54:57

Hallomiwraps med mangosalsa


Gurka
Isbergssallad
Majs
Gräddfil
Mangosalsa
Färsk Spenat
Tortillabröd
Hallomiost

Gör så här:
Gör mangosalsan, se särskilt recept,
Hacka grönsakerna och lägg upp i olika skålar som vid tacos.
Skär hallomin i ca 1 cm tjocka skivor. Stek hallomin på båda sidorna så att den blir gyllenbrun.
Värm på tortillabröden.
Servera som tacos.

Mangosalsa

1 mango, tärnad
1 avokado, tärnade
1  silverlök el rödlök (den gröna delen), skivade
250 g körsbärstomater (1 ask), tärnade
1 lime, saft av
2-3 msk olivolja
1 msk flytande honung
flingsalt och svartpeppar

Gör så här:
Hacka alla ingredienser i lagom stora bitar. Löken ska hackas fint. Blanda allt i en skål och tillsätt olivolja,honung och saften av limen. Smaka av med salt och svartpeppar.

Cheesecake med hallonswirl

Cheesecake:
150 g smör
300 g digestivekes
1 dl strösocker
1 dl maizena (majsstärkelse)
2 tsk vaniljsocker
600 g färskost
2,5 dl gräddfil
3 ägg
1 dl vispgrädde
200 g vit choklad av god kvalitet

Hallonswirl (kräm):
250 g hallonpuré
0,5 dl strösocker
0,5 dl vatten
1 lime, saften
25 g maizena
0,25 dl vatten

Hallonkräm:
Blanda maizena och 0,25 dl vatten i en liten skål.
Blanda ihop hallonpurén med strösocker, 0,50 dl vatten och limesaft i en kastrull. Koka upp och blanda i maizenablandningen och låt koka under omröring i 2-3 minuter tills du har en fin kräm. Häll över krämen i en ren skål och låt svalna helt.

Cheesecake:
Sätt ugnen på 175 grader, varmluft. Smält smöret.
Krossa digestivekex i mixer och rör i det smälta smöret.
Packa blandningen hårt en form med löstagbar botten. Grädda botten i 10 minuter och låt den svalna.

Blanda socker, majsmjöl och vaniljsocker i en skål.
Häll i gräddfil och färskost och vispa krämigt med en elvisp.

Höj temperaturen i ugnen till 200 grader.

Tillsätt äggen och vispa väl.
Häll i grädden lite i taget under vispning.
Smält vit choklad i mikrovågsugn eller över vattenbad och rör ner den i cheesecakesmeten.

Fyll smeten över kakbotten.
Häll hallonkrämen i en spritspåse. Använd spritspåsen till att spritsa i hallonkrämen i kakan.
Spritsa i ”åttor” men stanna på olika ställen så att det blir små hallonklickar.

Grädda din cheesecake i 30 minuter.
(Man kan täcka cheesecaken med aluminiumfolie när den fått gyllene färg för att den inte ska bli för bränd.)

Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i 30 minuter.
Kakan är godast dagen efter eller efter att stått i kylen i minst 6 timmar.

 

Kickis Vardagslyx (Avsnitt 3)