Kickis Vardagslyx (Avsnitt 3)
Kanal 10 Kocken | 2018-09-11 11:54:57
Hallomiwraps med mangosalsa
Gurka
Isbergssallad
Majs
Gräddfil
Mangosalsa
Färsk Spenat
Tortillabröd
Hallomiost
Gör så här:
Gör mangosalsan, se särskilt recept,
Hacka grönsakerna och lägg upp i olika skålar som vid tacos.
Skär hallomin i ca 1 cm tjocka skivor. Stek hallomin på båda sidorna så att den blir gyllenbrun.
Värm på tortillabröden.
Servera som tacos.
Mangosalsa
1 mango, tärnad
1 avokado, tärnade
1 silverlök el rödlök (den gröna delen), skivade
250 g körsbärstomater (1 ask), tärnade
1 lime, saft av
2-3 msk olivolja
1 msk flytande honung
flingsalt och svartpeppar
Gör så här:
Hacka alla ingredienser i lagom stora bitar. Löken ska hackas fint. Blanda allt i en skål och tillsätt olivolja,honung och saften av limen. Smaka av med salt och svartpeppar.
Cheesecake med hallonswirl
Cheesecake:
150 g smör
300 g digestivekes
1 dl strösocker
1 dl maizena (majsstärkelse)
2 tsk vaniljsocker
600 g färskost
2,5 dl gräddfil
3 ägg
1 dl vispgrädde
200 g vit choklad av god kvalitet
Hallonswirl (kräm):
250 g hallonpuré
0,5 dl strösocker
0,5 dl vatten
1 lime, saften
25 g maizena
0,25 dl vatten
Hallonkräm:
Blanda maizena och 0,25 dl vatten i en liten skål.
Blanda ihop hallonpurén med strösocker, 0,50 dl vatten och limesaft i en kastrull. Koka upp och blanda i maizenablandningen och låt koka under omröring i 2-3 minuter tills du har en fin kräm. Häll över krämen i en ren skål och låt svalna helt.
Cheesecake:
Sätt ugnen på 175 grader, varmluft. Smält smöret.
Krossa digestivekex i mixer och rör i det smälta smöret.
Packa blandningen hårt en form med löstagbar botten. Grädda botten i 10 minuter och låt den svalna.
Blanda socker, majsmjöl och vaniljsocker i en skål.
Häll i gräddfil och färskost och vispa krämigt med en elvisp.
Höj temperaturen i ugnen till 200 grader.
Tillsätt äggen och vispa väl.
Häll i grädden lite i taget under vispning.
Smält vit choklad i mikrovågsugn eller över vattenbad och rör ner den i cheesecakesmeten.
Fyll smeten över kakbotten.
Häll hallonkrämen i en spritspåse. Använd spritspåsen till att spritsa i hallonkrämen i kakan.
Spritsa i ”åttor” men stanna på olika ställen så att det blir små hallonklickar.
Grädda din cheesecake i 30 minuter.
(Man kan täcka cheesecaken med aluminiumfolie när den fått gyllene färg för att den inte ska bli för bränd.)
Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i 30 minuter.
Kakan är godast dagen efter eller efter att stått i kylen i minst 6 timmar.
Kickis Vardagslyx (Avsnitt 3)