Vi använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Du kan läsa mer om hur vi använder cookies här. Kanal 10 Media AB policy kring cookies.

Kickis Vardagslyx (Avsnitt 1)

Kanal 10 Kocken | 2018-09-11 11:55:12

Indiska Kycklingspett (4 pers)

4 kycklingfiléer (ca 500 gr kyckling i bitar)
2 dl matlagnings yoghurt
2 vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 tsk ingefära
1 1/2 tsk garam masala (indisk krydda)
1 krm cayenne peppar
1 tsk gurkmeja

Blanda yoghurt, kryddor, vitlök i en skål och lägg i kycklingbitarna. Marinera i ca 4 timmar.
Trä på bitarna på grillspett och grilla i ugnen i ca 10 min.
Gör lite extra yoghurt-blandning till sås.

Servera med stekt ris:
1 gul lök
Ris till 4 port.
Gurkmeja
Olja

Stek löken, riset och gurkmeja tills riset är genomskinligt. Häll i vatten (vanlig mängd) och låt koka (som när man kokar ris).

 

 

Knäckflarn
ca 50 st
175 grader i 5 min

150gr smör
2 dl strösocker
½ dl ljus sirap
½ dl grädde
2 dl havregryn
2dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Gör så här:
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda väl. Lägg med en sked klickar på bakplåtspapper på en plåt. Grädda mitt i ugnen i cirka fem minuter. Man kan böja kakorna som spån.

 

Jordgubbssorbet

250 gr frysta jordgubbar
florsocker
vatten eller jordgubbssaft

Gör så här:
Lägg de frysta jordgubbarna i matmixern.
Kör jordgubbarna tills dem blir väl hackade tillsammans med florsocker.
Tillsätt vatten eller jordgubbssaft till lagom konsistens.
Lägg upp i en skål och servera genast tillsammans med vispad grädde.

 

 

 

 

Kickis Vardagslyx (Avsnitt 1)