Vi använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Du kan läsa mer om hur vi använder cookies här. Kanal 10 Media AB policy kring cookies.

Lita på Guds ord!

Joakim Claesson | 2021-03-10 11:04:11

Kära vänner, partner och gåvogivare till Kanal 10,

Vi lever i en tid där vi kan få tag på information på ett sätt som inte ens var tänkbart för 20-30 år sedan. Informationen är dessvärre inte bara hälsosam och det är svårt att sålla ut vad som är rätt och bra. En del är naturligtvis bra, men mycket är dessvärre rent nonsens. Dessutom florerar det undervisning och predikningar från självutnämnda profeter och predikanter som är direkt skadligt.

Dessvärre så märker jag att många troende inte är så noga med vad som är sant eller falskt. I 2 Tim 4:3, står det ”Det ska komma en tid då människor inte längre står ut med den sunda läran utan samlar åt sig mängder av lärare efter sina egna begär, så som det kliar i deras öron att få höra.”. Aldrig hade jag kunnat tro hur tydligt detta skriftställe skulle bli. Bristen hos de allra flesta som är troende, är att de själva saknar kunskap och insikt i Guds ord. Man läser helt enkelt för lite i Bibeln och om man läser, så läser man bara vissa sammanhang eller urplockade verser.

Personligen skulle jag kunna läsa mycket mer än jag gör, men jag försöker verkligen stilla mig och ta tid för Bibeln varje dag. Jag ser dessutom till att läsa hela Bibeln så att man får helheten. Det är oerhört viktigt att inte bara läsa vissa delar eller vissa stycken. Det finns en rödtråd igenom hela Bibeln som hjälper oss att se Guds hjärta och tanke. Detta hjälper oss att urskilja vad som är rätt eller fel i allt det informationsflöde vi får i oss. Nästa gång du läser eller hör något från en okänd källa, jämför det med vad du har läst i Guds ord och är du osäker, fråga gärna någon du har förtroende för.

På Kanal 10 försöker vi att sända ett innehåll som ska tåla en granskning med Guds ögon. Självklart har vi ibland olika uppfattningar och tolkningar när det gäller ex dopet, men vi ifrågasätter aldrig ATT man ska bli döpt. Hör och ser du något på vår kanal som du funderar över, är jag väldigt tacksam om du hör av dig.

Guds rika välsignelse till dig!

Lita på Guds ord!