Vi använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Du kan läsa mer om hur vi använder cookies här. Kanal 10 Media AB policy kring cookies.

Gör Gud stor igen

Joakim Claesson | 2021-03-10 16:03:46

Kära vänner, partner och gåvogivare till Kanal 10,

För någon månad sedan fick jag ett e-mail från en av våra partner som högg tag i mitt hjärta. Hon var uppgiven över att hon upplever att många kristna har tagit till sig influenser från New Age, där det bl.a handlar om att tänka positivt för att lösa problem. I slutet skriver hon bl.a så här: ”Var finns då den Gud som ska bära mig när det är tufft? Var finns förkunnelsen som gör Jesus så stor att vi glömmer att se till andra gudar. Att inse att Han är större än allt annat och inte är något som enbart landar i psykologi eller det egna jaget.”

Det gjorde ont att läsa meddelandet. Har vår tro på Jesus förenklats till att bara handla om att ta emot Jesus som frälsare? Är han inte längre vår läkare, vår försörjare, vår tröst, vår beskyddare osv? För mig är Gud en självklar del i allt jag gör. Jag vill vara beroende av Honom i allt. Tyvärr är det inte alltid lätt att förvänta sig att Gud kan hjälpa till i ALLT. Dessutom känns det som om han ofta kommer för sent, fast vi upptäcker efteråt att han alltid kommer i rätt tid.

Jag tror att vi måste låta Gud leda oss in i omständigheter där bara Han kan hjälpa oss. Det är en väldigt tuff väg att gå, men absolut det mest spännande och innehållsrika liv vi kan leva. Den dag vi klarar oss själva och inte ”behöver” Gud, är vi farligt ute i vår tro. Jag tror att detta är anledningen till att vårt land ser ut som det gör idag. Vi har det så bra att vi inte behöver Gud. När inte ens vi kristna kastar oss på Gud för hjälp, hur ska då icke kristna runt omkring oss vilja ha en sådan tro?

Gud längtar efter att vi är beroende av honom. Han vet vad som är bäst för oss och han har bara goda gåvor att ge oss. Vi måste göra tron på Gud attraktiv igen genom att låta Honom styra våra liv i allt. Att verkligen lita på att han är den han säger att han är - att han är Allsmäktig, Försörjare, Frid, Läkare, Herde osv. Låt oss våga lita på att han är vad han säger att han är och göra Gud stor igen!

 

 

 

 

Gör Gud stor igen