Vi använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Du kan läsa mer om hur vi använder cookies här. Kanal 10 Media AB policy kring cookies.

Frukta ej!

Joakim Claesson | 2021-03-10 11:04:30

Kära vänner, partner och gåvogivare till Kanal 10,

Nytt år och nya möjligheter. Sällan har väl det uttrycket passat bättre? Vi längtar efter förändring till det bättre. Vi lämnar ett år bakom oss som få av oss kommer att glömma.

Med tanke på hur allt har varit, så har jag en del frågor som jag har burit på. Varför har vi så svårt att tro att Gud är Gud i pandemin? Är han inte allsmäktig eller vad är det som gör att vi inte vågar lita på att Han har allt i sin hand? Varför har så många kyrkor stängt ner? Varför ber vi inte för de som är sjuka? Bibeln uppmanar oss att lägga händerna på de sjuka. Är det rätt att pandemin sätter stopp för det?

Vi ska verkligen ha respekt för smittorisken och göra vad vi kan för att hindra smittan, men varför ska vi leva i rädsla och fruktan för sjukdomen? Bibeln talar om att vi inte ska frukta. Det gäller oavsett omständigheter. Jag har inte haft covid-19 och hoppas att jag slipper, men jag fruktar den inte. Om jag skulle bli sjuk, tror och hoppas jag att Gud bevarar mig. Det är i alla fall min bön. Jag förstår respekten för sjukdomen för de som är i riskgruppen. Ingen vill ju dö, men frågan finns där ändå. Har vi förlorat tron och kunskapen om vilken mäktig Gud vi har? Varför ”ropar” vi inte ut att vi har en Gud som kan befria och hela oss från corona? Är inte det vår uppgift som troende?

Jag har nära vänner som varit riktigt illa ute i corona, så jag har respekt för den och vill inte hacka ner på någon med mina frågor. Min bön är istället att jag och varje kristen ska kunna höja blicken, se på vår Herre och be honom om tro som bär genom allt. I Bibeln läser vi bl.a om att vi inte ska bekymra oss (ex. Matt 6:25-34) eller leva i fruktan (Ps 91 och Rom 8:15). Att kasta sig på Herren är ett beslut och inte en känsla. Det är ett aktivt val och vi ska be Gud om att kunna ha blicken på honom istället för på omständigheter.

Jag hoppas att Kanal 10, detta nya år, ska få vara till hjälp för människor att lyfta blicken och förtrösta på Gud. Det är Kanal 10:s kallelse och vision. Sverige behöver Jesus mer än någonsin!

Frukta ej!