Vi använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Du kan läsa mer om hur vi använder cookies här. Kanal 10 Media AB policy kring cookies.

Mitt himmelska ID-kort

Joakim Claesson | 00:00:00

Kära vänner, partner och gåvogivare till Kanal 10,

Jag älskar att lyssna på lovsång och naturligtvis sjunger jag nästan alltid med i sången. Vid ett av dessa tillfällen, så satt jag i bilen och spelade lovsång på ganska hög volym. Sången jag spelade heter ”Good, good father”. Ärligt talat, så lyssnade jag mest på sången för att melodin är riktigt bra. Tyckte faktiskt att texten nästan var lite naiv och barnslig – ända tills jag verkligen lyssnade på texten. Kören går så här (egen övers.): ”Du är en god, god far. Det är den du är. Och jag är älskad av Dig. Det är den jag är.”
Helt plötsligt förstod jag vad låtskrivaren menar - min identitet i Gud är helt enkelt att jag är älskad av Honom. Vad jag gör eller säger gör ingen skillnad för Honom. Det enda han har att säga om mig eller hur han ser mig, är att han älskar mig. Han ser inte till vad jag har presterat eller kommer att prestera.

Tårarna började rinna ner för mina kinder och jag bara satt i bilen fylld med sådan tacksamhet. Jag kan inte lägga en enda handling eller ett enda ord för att ändra det faktum att min enda riktiga och viktiga identitet hos Gud är att han älskar mig. Ett identitetskort som ex körkort eller pass, beskriver oss med namn, personnummer, en bild och kanske ögonfärg samt längd. När Gud skapar vårt himmelska ”id-kort” så skriver han bara en sak – älskad av mig.

I Johannes evangelium kapitel 16 och vers 27 står det ”..ty Fadern själv älskar er, eftersom ni har älskat mig och tror att jag har utgått från Gud.” Även i det välkända Johannes 3:16 står det att Gud älskade världen och att om man tror på Sonen, så går man inte förlorad.
För dig som ännu inte har fått den nya identiteten i Gud, så säger Romarbrevet kapitel 10 att ”Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst.”


Så enkelt är det! Endast några ord från vår mun och som utgår från hjärtat. Det är ju faktiskt enklare än att skaffa ett pass i Sverige och man får sitt nya ID-kort ögonblickligen.

Mitt himmelska ID-kort