Vi använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Du kan läsa mer om hur vi använder cookies här. Kanal 10 Media AB policy kring cookies.

Att tala till hjärtat

Joakim Claesson | 00:00:00

Kära vänner, partner och gåvogivare till Kanal 10,

Under pingsthelgen sändes en film som heter ”Risen” på en av de kommersiella kanalerna. Jag blev förvånad att man sände en film med kristna förtecken på bästa sändningstid en lördagskväll. Att filmen dessutom visade sig vara ganska autentisk och inte allt för långt ifrån Bibeln, gjorde mig ännu mer glad, speciellt med tanke på att den är gjord i Hollywood. Utan att avslöja handlingen, kan man sammanfatta filmen med att den handlar om en romersk soldat och hans uppdrag att avslöja ”lögnen” om att Jesus skulle ha uppstått. En riktigt sevärd film, måste jag säga.
En sak jag hade lite invändning emot i filmen, var bl.a. att Petrus säger att de följde Jesus bara för att han gjorde mirakler. I Lukas 24 säger de sk. Emmausvandrarna att ”-Brann inte våra hjärtan när han talade med oss..”. Det var hur Jesus talade med folket, som gjorde att man följde honom. Han talade med kraft och passion så att människor träffades i hjärtat. Självklart drog miraklerna mycket uppmärksamhet till sig, men inte tillräckligt för att lärjungarna skulle följa.

Att jag tillhör Jesus beror till stor del på olika upplevelser jag har haft med Honom. Flera gånger dessutom. Kanske först och främst i min ensamhet, men också tillsammans med andra. Jesus har talat till min situation som ingen annan har kunnat. Uppmuntrat och visat omsorg på ett sätt ingen människa kan. Han är oslagbar på att nå vårt innersta.
Om vi vill se människor bli frälsta, räcker det inte med att be om mirakler eller överbevisa med hjälp av historiska fakta och logiska argument. Inget av detta är fel, men det räcker inte för att de ska följa Jesus - vi måste nå deras hjärtan. Det kan ske i ord, men också i handling – båda lika viktiga! Enligt Johannes 16, så är det den Helige Ande som ska överbevisa om synd och följaktligen ge människor förståelsen av att de måste vända om. För att vinna dem för Gud, ska du be att du får vara ledd av den Helige Ande. Då kan du leva ett liv som talar in i människors hjärtan.

Önskar er alla en riktigt härlig sommar och semester!

(Ps. Kom gärna till vår JesusFestival 26/7-4/8. Det kan förvandla ditt liv. Ds.)

 

 

 

 

Att tala till hjärtat