Vi använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Du kan läsa mer om hur vi använder cookies här. Kanal 10 Media AB policy kring cookies.

Kraft att vara mina vittnen

Joakim Claesson | 2019-06-10 08:19:24

Kära vänner, partner och gåvogivare till Kanal 10,

Vi firar en av de viktigaste kristna högtiderna - Pingsten. Pingsthelgen har dessvärre marginaliserats i vårt land, sedan våra politiker valde att ta bort Annandag Pingst som en helgdag. Många har därför glömt bort att högtiden ens finns. Vissa tror att pingsten bara är för de karismatiskt kristna och då främst pingstvännerna, men högtiden är lika viktig för alla kristna oavsett församlingstillhörighet.

I en predikan under JesusFestivalen förra sommaren, sa Stefan Edefors bla. ”utan Pingsten, hade Påsken aldrig blivit berättad och utan Påsken, hade Pingsten inte haft något att berätta om. De hör ihop.”.
Budskapet om Jesus är så radikalt och så extremt, att vi aldrig skulle orka berätta om Honom utan Anden. Jesus själv säger bl.a. i Apostlagärningarna 1:8 att ”när den helige Ande kommer över er, skall ni få kraft och bli mina vittnen”. Med andra ord – utan den kraften orkar ni inte vara mina vittnen.

Pingsten är därför oerhört viktig att fira, men framförallt att upplevas. Vi måste omfamna och välkomna den Helige Ande. Det är tack vare honom som vi har fått höra om Jesus, fått ta emot evangelium och att vi får kraft att fortsätta tala om Jesus. Vi hade aldrig fått uppleva Jesus utan Anden!
Även om man inte gillar manifestationer, så ska man inte förkasta Anden. De första kristna som fylldes av Anden blev hånade pga sitt beteende, men utan deras starka upplevelser, hade vi aldrig fått evangelium till oss. Det var den kraften som gjorde att de fick inspiration och kraft att tala om vad Jesus hade gjort.

Har du själv inte upplevt Anden, be till Gud om att du ska få bli uppfylld, sk. Andedöpt. Du kan bl.a. söka upp en församling eller någon vän i din närhet som själv har upplevt honom och be om förbön så att du få ta emot. Den Helige Ande ges åt alla som tagit emot Jesus, men precis som med Jesus, måste man också ta emot Anden. Ett tecken på att du tagit emot honom, är att du får ett nytt språk – tungotalet. Det inget att vara rädd för, utan det känns bara underbart och det kommer förvandla ditt liv! Jag lovar!

Önskar er alla en riktigt härlig början på sommaren!

 

 

Kraft att vara mina vittnen