Vi använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Du kan läsa mer om hur vi använder cookies här. Kanal 10 Media AB policy kring cookies.

Seger över fruktan

Joakim Claesson | 00:00:00

Kära vänner, partner och gåvogivare till Kanal 10,

Läste en gång en artikel som hade ett väldigt bra citat: ”- Hur vet man att Djävulen ljuger? Han öppnar sin mun!”. Han kan inte tala sanning, bara förvränga den. Ibland är det viktigt att komma ihåg det. Fiende kommer alltid att tala lögner och osanningar in i ditt liv som gör dig osäker, orolig, rädd osv. Men hur vet man att det är fiende då? Ett enkelt svar är fruktan. Känner du fruktan eller rädsla, är det nästan uteslutande den onde som ”viskar” i ditt öra. I Rom 8:15 står det ”Ni har inte fått slaveriets ande, så att ni på nytt skulle leva i fruktan. Nej, ni har fått barnaskapets Ande, i vilken vi ropar: "Abba! Fader!"”. Gud vill att vi ska leva i frid och harmoni. Omständigheter kan visserligen vara tuffa, men Gud har lovat att ge oss sin frid. I Joh 14:27 säger Jesus ”Frid lämnar jag efter mig åt er. Min frid ger jag er. Inte ger jag er en sådan frid som världen ger. Låt inte era hjärtan oroas och var inte modlösa.”

Finns det då något enkelt svar på hur man blir fri från fruktan eller rädsla? Viktigast är att lära känna Gud genom att läsa Bibeln. Då kan man avslöja fiendes lögner med Guds eget ord. Sen har vi naturligtvis även bön och lovsång, som förändrar atmosfären. Jag ber ofta min fru eller faktiskt hela familjen om hjälp i bön när jag känner oro. VARJE gång har jag upplevt att Gud har kommit med sin frid, även om jag just då inte har sett någon förändring i situationen. Gud har närmast fysiskt kommit med sin frid och all oro försvinner. Senare har även bönesvaret kommit, men att uppleva friden oavsett omständigheter är ett löfte från Gud och vi behöver lära oss att ta emot den.

Det vi upplever som ”frid” är egentligen den Helige Ande. Alla vi som är pånyttfödda har fått den Helige Ande till hjälp. Han har till och med namnet Hjälparen (Joh 16:7). Du som känner att du står ensam i kampen, prova att tala till den Helige Ande och välkomna Honom in i din situation. Jag tror du kommer att bli överraskad över vilken skillnad det blir. Han har som uppgift att hjälpa dig i din vandring med Jesus i livets alla förhållanden – utan fruktan!


Önskar er alla det bästa jag vet – Guds frid!

 

 

Seger över fruktan