Vi använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Du kan läsa mer om hur vi använder cookies här. Kanal 10 Media AB policy kring cookies.

Den andliga kampen

Joakim Claesson | 00:00:00
Kära vänner, partner och gåvogivare till Kanal 10,

Läser man i gamla testamentet, så kan vi se massor av krig. Som nutida människa kan man ibland ha svårt att förstå varför Gud har nämnt det så ofta. Det känns inte som ett relevant budskap idag och man skäms när någon icke troende frågar om varför Gud tillät allt. Men läser man med ”andliga ögon”, så förstår man att Gud försöker lära oss hur man ska strida och vinna andliga krig. När vi läser om krigen, lär vi oss också att utgången alltid blev i paritet till vilken relation folket hade till Gud.

I livet med Gud måste vi komma ihåg att, för att segra/vinna, kommer det finnas kamp/strid. Det finns inga genvägar. Vill ex. en idrottare vinna ett pris, så måste han aktivt tävla. Oavsett om han är överlägset bäst i världen i sin gren, så kan han inte bara ställa sig vid startlinjen och sedan bara vänta på att få motta priset. Ibland ber vi om att väckelsen ska komma, men när kampen och allt det jobbiga händer, ber vi Gud att Han ska rädda oss undan det. Tänk om Gud vill att vi ska gå igenom kampen för att vinna segrar?

I Efesierbrevet 6:10-18 står det bl.a”.:vi strider inte mot kött och blod utan mot furstar och väldigheter och världshärskare här i mörkret, mot ondskans andemakter i himlarna.” Paulus skriver också om rustningen. Han visste att i strid måste man vara rätt klädd. Vill man se människor bli frälsta, helade och befriade, är det bäst att se till att man har hela rustningen på sig. Fienden kommer inte bara stå och titta på. Vi som svenskar behöver särskilt börja använda och ikläda oss Andens svärd och beredvillighetens skor. Många har glömt sätta på sig den delen av rustningen. Istället för att ta konflikten (Andens svärd) med världen, kompromissar vi i frågor om synd och lust. När omständigheterna är tuffa och obekväma, vill vi inte (villighetens skor) gå. Vi måste åter igen våga attackera fienden och att vi gör det med villigt hjärta. Att våga börja utmana sekulariseringen i Sverige. Då kommer det bli tufft, men med rustningen blir vi inte sårade.

Alla vi som bekänner Jesus som Herre, är del av den stora skaran av soldater i Guds armé. De troende som finns nära dig, är dina ”kamrater” i den andliga kampen. Därför är det viktigt att du lär känna och älska dem, för det är de som står sida vid sida i ”skyttegraven” tillsammans med dig. Står vi inte tillsammans, kan vi inte strida emot fienden.

Påskens budskap är att Jesus vann en evig seger över Satan. Men striden är för den skull inte över och vi är kallade att fortsätta strida tills Jesus hämtar hem oss till sig. Klär vi oss rätt och ställer oss till Guds förfogande, kommer vi att vinna massor av segrar!

Önskar er alla en segerrik och underbar påsk!
Den andliga kampen