Vi använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Du kan läsa mer om hur vi använder cookies här. Kanal 10 Media AB policy kring cookies.

Är du beredd när Jesus kommer

Joakim Claesson | 2018-10-01 09:03:33
Kära vänner, partner och gåvogivare till Kanal 10,

Så länge jag kan minnas, har jag hört predikningar om att Jesus snart kommer tillbaka. Det predikades ofta för ca 30-40 år sedan, men tyvärr sägs det alldeles för sällan nu för tiden. Konsekvensen blir bl.a. att många glömmer att leva ett överlåtet liv och att varje dag är viktig att lägga i Guds hand. Predikningar av den sorten gör att man rannsakar sig själv mer och man får en större Gudsfruktan. Jag vill inte lägga en massa förbud och bördor över människors liv, men jag tror faktiskt att saker hade sett lite annorlunda ut om man hade större Gudsfruktan. Idag lever kristna på ett sätt som var otänkbart för några år sedan – många dricker alkohol, fler skilsmässor, många bor sambo, homosexualiteten ökar m.m. Listan kan göras lång. Bibeln har inte ändrat sig, men det har vi. Vi har valt att tolka Bibeln annorlunda och det är på både gott och ont. Att växa upp som ung i allt detta, kan inte vara lätt. Vad är rätt och vad är fel?

Anledningen till att jag skriver, är egentligen bara min oro över sådant jag ser bl.a. på de sociala medierna. Gamla vänner och släktingar som lägger ut bilder med sig själva och ett vinglas i handen, videos som innehåller enklare svordomar eller bilder med opassande innehåll. Naturligtvis dömer jag inte personer efter ett inlägg på ex Facebook, men ”det hjärtat är fullt av, talar munnen”. Med andra ord – det man har passion för, syns i ens liv och det man inte har passion för syns inte.
Jesus säger att vi ska hålla oss ”vakna” för att vi inte vet när han kommer tillbaka (Matt 24:38-44). Det som kommer att avgöra om vi får ett evigt liv med Honom eller ej, beror på vad vi har i hjärtat (Rom 10:9-10). Min enkla uppmaning är naturligtvis – Håll dig vaken. Lev ett liv som om Jesus kommer idag och håll ditt hjärtat brinnande för honom. Din tro på Gud är färskvara och man kan inte leva på gamla upplevelser. Är du beredd när han kommer? Jag tror att vi är mycket närmare Jesu återkomst än vi anar.

Ha en underbar fortsättning på hösten och lev passionerat för Jesus!
Är du beredd när Jesus kommer