Vi använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Du kan läsa mer om hur vi använder cookies här. Kanal 10 Media AB policy kring cookies.

Det viktigaste valet!

Joakim Claesson | 2018-09-11 15:56:19

Kära vänner, partner och gåvogivare till Kanal 10,

Ingen har väl missat att det har varit riksdagsval nu och att många säger att det är ett av de viktigaste valen på mycket länge. Många har talat om ödesval och jag håller nog med, för mycket står på spel. Vi ser hur kristendomen försvinner allt mer ur samhället och andra ideologier och religioner tar allt större plats där kristna värderingar förut har varit en självklarhet. Därför är det viktigt att när vi röstar, att vi väljer ett parti som vi tror kan skapa de bästa förutsättningarna för att vi fritt ska kunna fortsätta att tala om vår Herre och Frälsare.

När jag skriver denna ledare, så är vi i slutet av vår årliga JesusFestival. Det har som vanligt varit en fantastisk konferens med stark predikan, härlig lovsång och underbar Gudsnärvaro. För er som inte hade möjlighet att vara med, så kan jag sammanfatta konferensen med att det talades mycket om vårt beroende av den Helige Ande och att vi måste gå ut med budskapet om Jesus. Stefan Edefors sa bl.a i en av sina predikningar: ”Utan den Helige Ande, hade vi aldrig fått höra talas om vad som hände på påsken, för det var pga. Anden som lärjungarna började tala på pingstdagen. Påsken och pingsten är lika viktiga och går inte att separera. De hör ihop. Om inte påsken kommit, hade pingsten inte haft något att tala om och hade inte pingsten kommit, hade påsken aldrig blivit berättad.” Väldigt bra beskrivet. Utan den Helige Ande har vi ingen kraft att berätta om Jesus och utan Jesus har vi inget att berätta om.

Oavsett resultatet i årets val, måste vi bli bättre på att bjuda in den Helige Ande i vår vardag och se till att vi är fyllda av hans kraft och ledda av honom i ALLT vi gör. Framtiden avgörs inte av valet som sker till riksdagen, utan hur vi agerar i tro och vågar tala om det enda valet som är livsavgörande – att välja Jesus. Våra medmänniskor måste åtminstone få höra talas om honom. Om vi är tysta, kommer de aldrig få chansen att välja rätt. Detta är vår stora utmaning.

 

 

 

Det viktigaste valet!