Vi använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Du kan läsa mer om hur vi använder cookies här. Kanal 10 Media AB policy kring cookies.

Den blomstertid nu kommer

Joakim Claesson | 2017-09-07 17:05:11

Juni är per definition första sommarmånaden. Många med mig har härliga minnen från skolavslutning i kyrkan, där man sjunger de vackra sommarpsalmerna. Tyvärr är det inte lika vanligt idag.

I Älmhult får bara en del av eleverna gå till kyrkan och det är de som går i de sk. avgångsklasserna. Vi lever i en tid av "avkristning" i Sverige, där kristendomen håller på att försvinna ur hela vårt samhälle.  

Men låt oss inte tappa modet. En av mina unga kollegor uppmuntrade oss nyligen på måndags-bönen som vi har i koncernen. Hon sa ungefär så här: "- Ibland har jag nästan skämts för att jag jobbar på Kanal 10, för det är ju bara äldre människor som tittar på kanalen.

Men så upplevde jag att Gud talade till mig om dessa äldre tittare och partners som under drygt tio års tid har matats av trosstärkande undervisning genom Kanal 10. Detta har gett dem tro och inspiration att be för sina barn och barnbarn att de ska bli frälsta. Vi vet ju inte vems föräldrar, far- eller morföräldrar de är. Kanske en av dem är mamma till statsminister Stefan Löfvén? Många av alla dessa 'bönebarn' kommer att bli frälsta och då är det tack vare de äldre som har bett.

Det kan ju vara flera hundra tusen människor som berörs! Många har räknat bort pensionärerna för att de är gamla, men så kommer Gud och överraskar oss alla och låter dessa sk. uträknade personer vara vägen till väckelse. Tänk vilken uppgift Kanal 10 har!" Har du tänkt den tanken? Du som partner och gåvogivare till Kanal 10 är Sveriges framtid.

Vilken härlig framtid vi går till mötes!   Något annat härligt att se fram emot är att Kanal 10 har glädjen att få vara på Löttorps Camping i tältet hos ELCA-stiftelsen i några dagar igen. Den 28 juni - 4 juli sänder vi live från tältet varje kväll mellan kl 17-23. Sång, musik och härliga talare. Kom gärna till tältsalongen om du har möjlighet. (Boka boende på www.lottorpscamping.se). Ser fram att få möta er där. Önskar er alla en härlig start på sommaren! Joakim Claésson, VD Kristen TV i Sverige AB joakim@kanal10.se

Den blomstertid nu kommer