Vi använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Du kan läsa mer om hur vi använder cookies här. Kanal 10 Media AB policy kring cookies.

Gud har en plan för dig

| 2017-05-31 17:26:17
För en tid sedan samtalade jag med ett par vänner om hur viktigt det är att Gud leder oss i arbetslivet, även om man inte arbetar inom kyrkan eller på en sk kristen arbetsplats. Jag berättade bla. att när vi flyttade från Sorsele till Älmhult (Börje hade blivit erbjuden att börja jobba för IKEA), så var det pga att vi som familj i bön hade känt Guds ledning att flytta. En av de två vännerna sa spontant till mig - "Menar du att Börje frågade efter Guds vilja redan då?" Min vän trodde att Börje hade sagt 'ja' till att jobba på IKEA för att "man inte kan tacka nej till ett sånt erbjudande". Jag sa, att för min far har det alltid varit angeläget att söka Guds vilja i allt.   Som kristen känner jag att det är en nödvändighet att veta Guds vilja, särskilt i arbetslivet, eftersom vi tillbringar större delen av vår vakna tid just där. Vi är Guds ambassadörer för hans rike var helst vi går. Självklart måste vi veta hans vilja, för att kunna vara effektiva i vårt uppdrag. Missionsuppdraget är ju att 'gå ut i hela världen' och det inkluderar ju faktiskt arbetsplatser också.   Jag hoppas verkligen att det är få människor som tänker som min vän gjorde. Jesus själv var ju snickare och jag har svårt att tro att han inte försökte göra Faderns vilja redan innan han vandrade runt med sina lärjungar.   Tänk om alla vi som har Jesus i hjärtat verkligen sökte Guds vilja. Hur hade då vår värld sett ut? Fler människor hade garanterat trott på Jesus. Oavsett om du vet att du är på rätt plats eller ej, så uppmuntrar jag dig att fr.o.m. idag börja fråga Gud vad han vill att du ska göra på ditt jobb och i ditt liv.   Kanal 10 vill inspirera och hjälpa dig att våga ta steg i tro och lära dig höra Gud. Program som jag särskilt vill rekommendera är undervisning med bla Johnny Foglander (onsd. kl 19.30), Tommy Lilja (tisd. kl 21.00) och Sven Almqvist (sönd. kl 19.00). Utöver det, så tror jag också att våra kampanjkvällar inspirerar och under mars månad sänds de 20-24/3 kl 17.00-23.00. En önskan om en skön och ljus vår! Joakim Claésson, VD Kristen TV i Sverige AB joakim@kanal10.se
Gud har en plan för dig