Vi använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Du kan läsa mer om hur vi använder cookies här. Kanal 10 Media AB policy kring cookies.

Förlåtelsens makt

| 2016-08-26 15:55:08

  Samma dag som vår JesusFestival startade, så kom en arg man fram emot mig och skällde ut mig. (Han hade inget med festivalen att göra, utan var en sk vanlig Älmhultsbo.) Han skällde på mig om saker som inte var rätt och jag försökte försvara min sak så gott jag kunde. Hur jag än försökte förklara för honom, så menade han att jag hade gjort fel. Jag var dessutom väldigt stressad med förberedelserna och jag försökte förklara det för honom, men han sa uttryckligen att han inte brydde sig om det.
  Jag hade väldigt svårt att ta till mig av det första mötet vi hade under festivalen. Jag satt nästan hela mötet och bad Gud om hjälp om hur jag skulle hantera situationen. Jag visste att jag hade rätt, men det kändes inte bra i magen. Dessutom är mannen inte kristen, så jag kände att jag måste hantera allt rätt.

  I slutet av mötet upplevde jag hur Gud sa till mig att jag skulle be mannen om ursäkt. Det kändes jobbigt att jag skulle be om ursäkt när jag inte gjort fel. Efter några dagar, så bestämde jag mig ändå för att jag skulle göra det. Redan dagen efter festivalen såg jag mannen när jag var ute och körde, så jag hoppade ur min bil och gick fram till honom. Han tittade på mig och såg lite förbryllad ut, men också ganska mörk i blicken. När jag bad honom om ursäkt, så tappade han nästan hakan och han visste inte vad han skulle säga. Han var väldigt fåordig och jag såg att jag träffade honom rakt i hjärtat. Han hade t.o.m. nästan ett litet leende när jag åkte därifrån. Jag kände mig så oerhört lättad och jag vet att det kommer bli en positiv fortsättning på detta.

  Jesus gav oss förlåtelse och betalade all vår skuld, fast han var helt oskyldig. När man kommer i en sån situation som jag hamnade i, får man en liten förståelse för hur stor Jesus nåd egentligen är. Att be om förlåtelse, fast man är oskyldig är inte lätt. Vi borde jubla av tacksamhet varje dag för att vi har en så förlåtande och nådefull Gud.
  Det bästa sättet att visa vår tacksamhet till Jesus, är att berätta om honom för andra. Hans största önskan är att alla ska få höra talas om Korset. Det kanske allra enklaste sättet, är att man ber sina grannar och vänner att titta på Kanal 10, så kan de enkelt få höra om Jesu förlåtande nåd. Visst är det fantastiskt!

  Tack för att vi får stå tillsammans att sprida nådens budskap.

Joakim Claésson, VD

Kristen TV i Sverige AB
joakim@kanal10.se
Förlåtelsens makt