Vi använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Du kan läsa mer om hur vi använder cookies här. Kanal 10 Media AB policy kring cookies.

Pray for Barcelona

Sara Yonadam | 2017-09-07 15:42:34

Nu har det hänt igen; mörkret har påmint oss om sin närvaro i ett försök att binda människor i fruktan och uppgivelse. Nu är dödssiffran uppe i 13 personer. 13 oskyldiga män, kvinnor, barn, som har berövats sina liv p.g.a. ondskans inflytande över enskilda människor.

Igår blev jag chockad över nyheten och ännu mer chockad när jag insåg att en gammal vän var på plats och lyckades undkomma döden med bara någon minut, för att hon ville gå in i en klädbutik istället för att fortsätta att gå på paradgatan Las Ramblas. Men jag kunde inte hålla tillbaka tårarna idag när jag läste om barn som dödats i attacken. Som mamma till tre barn, kan jag motvilligt sätta mig in i känslan av att fara hotar dem.

Som fru kan jag sätta mig in i rädslan av att något skulle hända min älskade make när han är någonstans. För vi vet ju aldrig var faran slår till, eller hur? Som kristen, som en medmänniska, vill jag inte göra mitt hjärta hårt och bara låta nyheten flyga förbi. Jag vill stilla mig och gråta med alla de människor som nu gråter. Jag vill låta det sjunka in och känna smärtan och alla andra känslor, för jag är som dem, och de är som mig. Men jag vill inte sluta där. Jag tänker inte sluta där. Jag är mer än de känslor som strömmar igenom mig och de tankar som uppfyller mitt sinne. Jag är en kristen, en Jesu efterföljare, och det betyder något grundläggande.

Jag har Guds egen helige Ande som bor i mig, verkar i mig och ber igenom mig. Så jag tänker inte tysta min mun eller viga den åt att förbanna det ena eller det andra. Jag vet bättre än så. Jag vet att den kamp vi utkämpar inte är en kamp emot kött och blod, utan mot ondskans andemakter (Ef 6:12). Och den fajten kan vi inte välja att stå utanför. Jesus gav sitt liv för den fajten, för att ge oss seger så att vi mitt i ondskans stormvindar kan proklamera att det inte finns någon annan Gud än Jesus, att han HAR vunnit seger över all ondska och att ett fredsrike väntar oss som har satt vårt hopp till honom. Så jag tänker be för Barcelona. Inte tycka synd om. Be. Jag ber för alla föräldrar som mist sina barn, alla äkta makar som mist sin livspartner, och de barn som mist sin förälder. Jag ber för kyrkorna i Spanien, ja i hela Europa, att de ska vara som en stad på ett berg, ett ljus, som ger människor hopp och pekar dem till den ende som kan ge evigt liv: Jesus Kristus. Vill du be med mig? #prayforbarcelona

Pray for Barcelona