Vi använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Du kan läsa mer om hur vi använder cookies här. Kanal 10 Media AB policy kring cookies.

När tröttheten brottar ner dig

Sara Yonadam | 2017-09-07 15:48:26

För ett par veckor sedan predikade jag i Växjö och jag inledde med att säga att jag är 3-barnsmamma och trött.  Så trött. Ibland nästan utmattad. Och efteråt kom en annan småbarnsmamma och ville att jag skulle be för henne, att hon skulle orka tjäna Gud så som jag gör trots tröttheten. Så jag bad för henne. För det fina med att vara kristen är att jag inte behöver vara styrd av hur jag känner mig, utan av det jag vet är sant. Och det som är sant är att jag inte vandrar ensam, utan i sällskap av En som är mäktig nog att inte bara göra förmedla kraft genom mig, utan ibland trots mig.

Ofta när jag samtalar med Börje (Claesson) så berömmer han mig och säger att jag är duktig som jobbar, tar hand om mina barn, bygger den lokala kyrkan och allt annat som ryms in i livet. Hans uppmuntrande ord styrker, men jag håller aldrig riktigt med om att jag skulle vara duktig. För jag känner inte att jag övervinner särskilt mycket. Men när jag tittar på mitt liv i backspegeln så måste jag ändå konstatera att jag visst har övervunnit en del. Jag har faktiskt övervunnit min värsta fiende gång på gång och jag fortsätter att övervinna henne; mig själv. För när jag känner mig sådär trött att det nästan gör ont att andas, så viskar hon "Du är inte gjord för det här livet." Det låter nästan som att hon vill slå ur mig den sista luften som just är på väg ner i lungorna.

Men så kommer jag på, att hon har delvis rätt. Jag är inte gjord för det här livet. Jag är gjord för mer. Jag är inte gjord för att kämpa och slita och slitas ut i min förhoppning att bygga "mitt" liv. Jag är gjord för mer. Jag är gjord för något större och något högre. Jag är gjord för att leva inför min Skapare, att göra mitt liv till en lovsång till Honom, och till att visa de som inte känner Gud till Honom. Han som är outtröttlig. Han som är stark. Han som orkar bära alla världens bekymmer på en och samma gång, och som orkar bära mig, och dig. Så när jag känner den där överväldigande tröttheten, så har jag lärt mig att sluta kämpa och bara släppa taget. Att strunta i disken, och hellre sätta mig vid pianot och släppa loss min ande, oavsett om det är i en lovsång eller en suck. För oavsett vilket ljud jag gör, så vet Han allt om det. Och Han bär mig. Han andas liv. Kraft. Nåd. Kärlek. Glädje. Framtidstro. Hopp.

Och om Han gör det för mig, så gör Han det för dig också min vän. Gud skiljer inte på oss. Vi är alla Hans ögonsten. Han har omsorg om dig. Och du kan idag göra anspråk på Hans löften om ny kraft. Han är trofast. När du erkänner din svaghet för Honom så blir du stark, inte i dig själv, utan i Honom.  

"Vet du inte, har du inte hört att Herren är en evig Gud, som har skapat jordens ändar? Han blir inte trött och utmattas inte, hans förstånd kan inte utforskas. Han ger den trötte kraft och ökar den maktlöses styrka. Ynglingar kan bli trötta och ge upp, unga män kan falla. Men de som hoppas på Herren får ny kraft, de lyfter med vingar som örnar. De skyndar i väg utan att mattas, de färdas framåt utan att bli trötta." (Jesaja 40:28-31)

När tröttheten brottar ner dig