Vi använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Du kan läsa mer om hur vi använder cookies här. Kanal 10 Media AB policy kring cookies.

President Donald Trump

| 2016-11-09 10:30:42
Nu har vi valresultatet från det amerikanska presidentvalet: Donald Trump är USA's 45:e president. Mot alla, eller åtminstone de flesta, odds kan man väl ändå säga. Reaktionerna har varit många och kommer att fortsätta att vara många. Jag ska inte utge mig för att vara någon politisk talesperson men jag vill dela några av mina tankar med er läsare.

För det första tycker jag att valkampanjen har varit oansvarigt ful från bägge håll. Det kan inte på något sätt försvaras, de påhopp som gjorts av de båda kandidaterna. Bibeln är väldigt tydligt med att vårt tal alltid, utan undantag, ska vara rent, ärligt och klanderfritt (Ef 4:29, Ords 12:18,  Ps 19:14, Fil 4:8, med mera).

Men det jag verkligen vill lyfta upp är att många starka kristna ledares hållning har varit exemplarisk och hållit en hög standard. Jag tänker på människor som Jentezen Franklin (pastor i församlingen Free Chapel, Gainesville) som inte sagt åt folk vem man ska rösta på utan talat om valfrågorna och gett uppmaningen "Be. Fasta. Rösta."  

John Bevere (Messenger International) är en annan stark ledare som inte heller gått in i fällan att offentligt stå bakom/backa upp en viss kandidat, utan också hela tiden pekat på valfrågorna och uppmuntrat kristna till att sätta sitt hopp till Gud, först och främst, inte till en politiker. "Be och rösta, men var inte tyst." var Beveres uppmaning.

T.D. Jakes la upp en bild vid en vallokal och skrev texten: "Glad valdag, Village! En bild är värd mer än tusen ord och en röst är värd mer än tusen klagomål! #ingaursäkter"

Rick Joyner uppmanade alla kristna med orden:  "President-skapet är viktigt, men vårt lands helande är bortom en jordslig ledares kraft. Det är avgörande att kyrkan håller sig vaken och engagerad i vår tids slutgiltiga frågor efter att valet är över, oavsett vad det blir för utgång." 

Craig Groeschel (Life Church) skrev: "Som efterföljare till Jesus flyr vi inte från kulturen, vi influerar den."

Gårdagskvällen på sociala medier var också förvånansvärt uppmuntrande t.ex. på Facebook där Christine Caine (predikant och ledare för organisationen A21) la upp en bild med Bibelordet: " Andra förlitar sig på vagnar och hästar,   men vi litar på Herrens, vår Guds, namn."  (Psalm 20:7, översatt från engelska)

Joyce Meyer la upp en bild med texten: "Jesus kom för att ta hand om det som du inte kunde göra, så låt honom göra sitt jobb och tacka honom för det."

Så hur ska vi kommentera valet? Jag skulle vilja citera en av mina favorit-lovsånger, från Hillsongs skiva "Glorious Ruins" där vi sjunger:
"Now in God we trust, in His name we hope. I know, God will not be shaken." 
Översatt: "Nu litar vi på Gud, vi hoppas på Hans namn. Jag vet, Gud kommer inte att skakas."

Jag vill avsluta med ett citat från de bortgångne pastor Bror Spetz som deklarerade: "Väckelsen kommer inte från politiker. Den kommer från Gud genom Hans församling."
President Donald Trump