Vi använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Du kan läsa mer om hur vi använder cookies här. Kanal 10 Media AB policy kring cookies.

Att välja rätt färdmedel

| 2016-09-29 10:00:01

Livet i en storstad skiljer sig på många sätt från småstadslivet, inte minst avståndet till allt. I dags läget pendlar jag 1,5 timme till mitt jobb, enkel väg. Vilket är en stor skillnad på när jag bodde i Älmhult och det tog knappt 7 minuter med bil.

Här om dagen när jag sökte via SL-appen i min telefon för att se vilket resealternativ som snabbast skulle ta mig hem från Stockholmsinnerstad, slog tanken mig att det här är lite som när vi gör val på resan genom livet.

Jag vet inte hur det är med dig, men jag kan skrämmas inför att göra val som påverkar mig själv, särskilt om det påverkar andra. Att bara bryta sig loss från ett sammanhang för att gå vidare in i något annat innebär ju att rycka loss rötterna för att plantera om sig, och det kan göra oerhört ont.

Liksom jag kan välja mellan tåg, tunnelbana, buss och spårvagn för att komma hem, tror jag att det finns flera transportmedel genom livet här på jorden. Lika ovanligt som det dessutom är att man enbart använder sig av ett färdmedel på vägen dit man ska, så tror jag att vi ibland faktiskt behöver byta spår i livet för att komma fram.

Förändringar sker i våra liv, vare sig vi vill det eller inte, vi går igenom olika säsonger, därför tror jag inte vi behöver vara allt för oroliga när det kommer till beslutsfattande. Personligen är jag inte jätteförtjust i för stora förändringar. Att hoppa mellan olika alternativ bara för att man kan, är inget jag uppmuntrar till. Jag har däremot landat i att allt kommer bli bra, så länge våra hjärtan är inställda på Gud och på att alltid försöka att göra det ”rätta”. Jag litar tryggt på att Gud kommer stänga de dörrar vi försöker in i om de verkligen är helt fel, han är trotts allt vår herde och pappa, han har omsorg om oss.

Och Herren skall alltid leda dig; han skall mätta dig i ödemarken och ge styrka åt benen i din kropp. Du skall vara lik en vattenrik trädgård och likna ett källsprång, vars vatten aldrig tryter. Jesaja 58:11

Att välja rätt färdmedel