Vi använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Du kan läsa mer om hur vi använder cookies här. Kanal 10 Media AB policy kring cookies.

Att våga vänta in Gud

| 2016-09-08 12:54:33

Mina föräldrar har ett stort äppelträd som är näst intill överfullt av små äpplen som skimrar i rött och grönt. Min yngsta lillebror lyckades prata till sig att få provsmaka ett äpple för ett par veckor sedan. Det var så surt att han kastade det efter en tugga. En vecka senare, kom han och bad om att få testa ett nytt, varpå min mamma lite irriterat förklarade att just den äppelsorten mognar först i oktober.

I predikaren 3 står det välkända stycket om att allt har sin tid. Även fast vi vet om det, så kan det vara oerhört utmanande att vänta in rätt tid, speciellt när vi lever i ett samhälle som har snabbmat och expressleverantörer inom det mesta. Allt ska gå fort.

Jag läste ur Hosea i biblen här om dagen och fastnade vid en vers. Då sade han: ”Ge honom namnet Lo-Ammi, ty ni är inte mitt folk och jag är inte Jag är för er. Hos 1:9. Det här fick mig att tänka. Vem är Gud för mig? I slutet av min bibel står alla Guds titlar som var och en beskriver de olika egenskaper som Gud har. Vad han vill vara för oss och vad han vill ge oss. Jag undrar om vi människor begränsar Gud till att enbart exempelvis vara vår herde och vår försörjare, men att vi hindrar honom från att vara vår läkare. Som att det vore för svårt för honom att ge hälsa till vår kropp.

Precis som mina föräldrars äppelträd står tillgängligt för mig att plocka från, så finns mycket tillgängligt för oss i livet att ta för oss av. Jag skulle kunna plocka äpplena, göra mig en paj. Men jag skulle behöva mycket socker för att desperat få bort det sura. Jag skulle även kunna tugga i mig av äpplena och bli mätt. Men det skulle inte smaka gott och bieffekten skulle vara att jag får ont i magen.

Frågan är om vi vågar vänta in Gud, och tro att när han ger oss något så är det moget. Till synes vore kanske något perfekt i ditt liv just nu, men Gud som är allvetande vet om det verkligen passar i tiden. Vi behöver lita på att Gud håller allt i sina händer och påminna oss om att han är den han är, Jag är, som inte vill hindra oss något gott.

Att våga vänta in Gud