Vi använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Du kan läsa mer om hur vi använder cookies här. Kanal 10 Media AB policy kring cookies.

Vi behöver inte klura ut allt

| 2016-08-18 12:48:06

Här om veckan träffade jag en man i kyrkan som berättade att han nyss gett sitt liv till Jesus och hittat till vår kyrka. Jag frågade hur han hade kommit i kontakt med tron och han berättade att han hade börjat längta efter Gud, så han hade börjat titta på gudstjänster på tv och köpt sig en bibel.

En annan vän till mig befann sig på jobbet, när en kollega hon knappt pratat med tidigare kom fram och började ställa frågor kring hennes tro och kyrka. Min vän berättade hur hennes kollega i princip drog ur frågan, vill du följa med till kyrkan? Så fort hon ställt frågan, frågade kollegan tillbaka om hon kunde följa med redan följande söndag.

Det komiska är att just den söndagen som kollegan följde med min vän, hade vi inte en vanlig predikan, utan tillsammans med en panel svarade pastorn på frågor från församlingsmedlemmarna. Frågorna innehöll allt från relationer till teologi. Min vän har berättat nu i efterhand hur hon där och då önskade att hon tagit med sig kollegan på ett annat möte, för vad skulle det här göra henne för gott? Det häftiga är att när frälsningsinbjudan sen kom, så räckte kollegan sin hand, mot alla odds. Idag ett par månader senare har hon har kommit med i en bönegrupp och längtar efter att hennes familj ska få vara med om det livsförvandlande möte hon varit med om.

Båda de här historierna inspirerar mig, tänk att människor just i denna stund går runt och längtar efter Jesus! Allt de behöver är lite hjälp på traven, någon som tar dem till kyrkan och sitter där med dem. Sen är det ju trotts allt upp till Jesus att frälsa dem.

Vi människor tenderar att försöka klura ut allt på egen hand. Allt från hur våra vänner ska ta emot Jesus till hur vi ska komma in i vår kallelse. Det underbara är att det inte någonstans i bibeln står att vi behöver klura ut allt på egen hand. Däremot står det på flera ställen att vi ska lita på Gud. Han vet vad han gör, han har redan ”klurat” ut allt åt oss. Vi behöver bara ha öppna och villiga hjärtan.

Överlämna din väg åt Herren, förtrösta på honom, han skall göra det. Ord 37:5

Vi behöver inte klura ut allt