Vi använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Du kan läsa mer om hur vi använder cookies här. Kanal 10 Media AB policy kring cookies.

Vår tro besegrar världen

| 2016-08-16 11:15:12

Tingeling har just fått i sig ett farligt gift som ser ut att bli hennes död, hon ligger livlös och helt blå på den frusna marken framför Peter Pan. I förfäran börjar han tyst mumla, jag tro jag tro på älvor, jag tror. Allt eftersom han upprepar meningen blir hans röst tydligare och sakta men säker fylls han av tro. Efter en stund hakar resten av barnen i filmen på och de ropar högt tillsammans, jag tro jag tro på älvor, jag tro! Helt plötsligt återvänder färgen till Tingelings lilla kropp och hon slår upp ögonen.

När jag en kväll såg den här scenen som barnvakt, kunde jag inte låta bli att bli att dra kopplingen till oss troende och den makt som finns i vår tro och i våra uttalande ord. Ofta är vi duktiga på att tala om det som är tungt i livet, vi adresserar faktan, vilket inte är fel. Våra omständigheter är ju vad de är. Men vi glömmer bort sanningen vilket är att Jesus är Herre och att han har övervunnit allt.

Ty med hjärtat tror man och blir rättfärdig, med munnen bekänner man och blir frälst. Rom 10:10

På samma sätt som vi både med vår mun bekänner vår övertygelse och i vårt hjärta tror, vid en frälsningsinbjudan, så tror jag att vi varje dag både behöver tro i våra hjärtan och högt bekänna Guds makt med vår mun inför de svårigheter vi möter.

Idag på väg till jobbet lyssnade jag på en predikan där predikanten sa, att när vi börjar tala som små barn så pratar vi högt med oss själva, under åren som går så slutar vi med det och istället börjar vi lyssna på rösten inom oss som viskar att vi inte kan något, att vi inte duger, att vi är värdelösa. Predikantens poäng var att vi högt behöver börja predika för oss själva så att vi överröstar rösten inom oss.

Liksom barnen i filmen Peter Pan högt ropade ut sin tro för att livet skulle återvända till den lilla älvan, på samma sätt behöver vi också ropa ut vår tro för att blåsa liv i vår inre ande, så att den blir fylld av tro!

Ty allt som är fött av Gud besegrar världen, och detta är den seger som har besegrat världen: vår tro. 1 Joh 5:4

Vår tro besegrar världen