Vi använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Du kan läsa mer om hur vi använder cookies här. Kanal 10 Media AB policy kring cookies.

En enkel tro

| 2016-03-09 12:39:13

I de möten jag får med människor som delar en övertygelse, slås jag av enkelheten i att tro men också utmaningen. Att ett beslut; kan både kasta bort och förverkliga den, är en outgrundlig tanke. En person som satte ord på den överlåtelsen i en intervju är Bengt Johansson.

”Ropa till Gud” och ”Bara I dig”, välkända lovsånger som sjungits tusentals gånger i olika kyrkosammanhang. Du känner igen både texterna och tongångarna.

I den här veckans Close up så kommer ni att få möta låtskrivaren och lovsångsledaren Bengt Johansson. Jag åkte ut till hans hem på Tyresö för att besöka honom tillsammans med en av våra fotografer. Lika ödmjuk och naturlig som Bengt är i sitt bemötande mot oss människor, lika genuin var han när han delgav sin tro. Han berättade om tider av både ”framgång” och utmaningar, samt hur musiken och konsten kanaliserat, stärkt och beskrivit den trosresa som följt i dessa levnadsspår. 

 

Missa inte veckans avsnitt av Close up, lördag kl. 20.00 på Kanal 10.


Varma hälsningar!

Michaela
En enkel tro En enkel tro