Vi använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Du kan läsa mer om hur vi använder cookies här. Kanal 10 Media AB policy kring cookies.

Ett brutet nyårslöfte

| 2016-01-18 09:17:02
 Sitter här med ett nyårslöfte som jag inte ens lyckats hålla fram till idag, den sjuttonde dagen på det nya året, vilken flopp. 
Nyårslöften är traditionsenligt för många något som fokuserar på den egna utvecklingen, att bli sundare, stressa mindre, säga ja mer, säga nej mer etc.
För det första året har jag valt att satsa hela mitt nyårslöfte på andra människor, det i sig borde vara en förutsättning för att inspirera till att agera, men icke. 
 
Min utmaning till mig själv för 2016 är att aktivt göra något för någon annan dagligen, ett steg för mig att medvetandegöra mina handlingar. Trots att det är en utmaning som egentligen inte är för stor har jag inte lyckats, men jag ska verkligen inte ge upp försöka. Jag har börjat med något jag tror är viktigt för mig själv och för andra och visst tänker jag mer aktivt på det idag jämfört med tidigare. I en värld där självuppfyllande, distans i relationer och kyla drar över våra hjärtan är det viktigare att välja aktivt.
 
Vissa dagar tar det emot, andra dagar kommer jag på mig att jag glömde bort det helt, andra lyckas jag med min utmaning. Det tar 66 dagar att skapa en ny god vana och i den här takten lär det ta ett par år för mig, 2017 då ska ni få se på resultat. :)
 
Min tanke idag (trots mitt dåliga samvete, gentemot mig själv och alla andra – jag menar tänk alla jag kunnat hjälpa på olika sätt..) är ändå att det går åt rätt håll och jag vägrar bli helt uppfylld av mig själv och min personliga vardag. Jag kan inte hjälpa alla men en person i taget kan jag finnas där för. Droppen i havet som Moder Teresa refererade till.
 
Jag kallar min process för ”The Golden ticket”, min tanke är att jag har en guldbiljett som jag kan ge vidare till någon annan; Den biljetten kan vara min tid, mina pengar, ord eller prylar. Tanken är att jag aktivt vill använda det jag har för att ge till någon annan. Till en person som jag kommer i kontakt med på mitt jobb, mitt lokala kafé, på tåget, i butiken. Jaa, ni förstår.. 
 
Men du, vad är det du har som du kan ge?

Michaela

Ett brutet nyårslöfte