Vi använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Du kan läsa mer om hur vi använder cookies här. Kanal 10 Media AB policy kring cookies.

Be för frid i Jerusalem

| 2015-10-09 08:46:03

I psalm 122:6 uppmanas vi att be för frid över Jerusalem. Det är bara ett av många ställen i bibeln som manar de troende att välsigna och tala väl om landet och Guds utvalda folk, Judarna.

I dessa dagar sprids information som talar om eskalerande oroligheter i landet och staden Jerusalem. Beklagansvärt är att informationen från svensk sekulär media återigen vinklas och med det blir direkt missvisande. Det är med sorg i mitt hjärta jag hör hur man väljer att rapportera om delar av händelserna som direkt missgynnar Israelernas verklighet. Den webbaserade nyhetsbrevet ”Israel report” skriver så här...

De flesta svenska och mycket av europeisk media har sedan länge övergett en faktamässig rapportering om Israel; deras arbete består i att förvränga och förfalska fakta för att passa en politisk agenda. Det tragiska är att få bryr sig om att avslöja dem – andra vet inte om att de blir manipulerade.”

För er som ännu inte hört eller förstått vad som pågår har fyra Israeler blivit brutalt mördade. Två föräldrar blev skjutna i sin bil i Samarien, med deras fyra barn sittande i baksätet. Fyra personer blev knivskurna av terrorister, varav två mördades. Det är på grund av dessa och andra vansinnesdåd som Israeliska politiker måste agera och säkra staden och landet från terrorister.

När man läser om oroligheterna som råder blir man givetvis orolig och tveksam till att åka till landet. Israel är dock beroende av sin turism och det bästa sättet att välsigna landet är att visa sitt stöd genom bön, men också att åka dit. Kanal 10 gör sin årliga Israelresa nu den 18 Oktober och det finns inga planer på att avboka denna resa.

Precis som bibeln uppmanar oss, vill jag uppmana dig att be och välsigna landet Israel, de behöver våra böner och vårt stöd.

Maria Owiredu

 

 

Be för frid i Jerusalem