Vi använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Du kan läsa mer om hur vi använder cookies här. Kanal 10 Media AB policy kring cookies.

Jobb, jobb och jobb!

| 2014-04-03 11:39:16

Oj vad jag har mycket att göra! En salig blandning av att skriva manus, inspelningsschema, bildmanus och redigering och samtidigt ut och regissera allt jag skrivit manus om. Dagarna här på kanal 10 går fort, jättefort. Och roligt har jag! Nästan hela tiden (bildmanus och inspelningsmanus är inte så roliga att göra).

En av mina uppgifter är alltså att vara regissör för program jag planerat. Jag får då med mig en kameraman och så åker vi till olika platser med olika personer och spelar in. Men ibland går det inte riktigt som man tänkt sig när man ska spela in.

En dag, för inte så länge sedan skulle vi spela in ett avsnitt av programmet Babbel. Marcus Claesson 11 år, är programledare i det programmet och tanken var att han skulle komma hem så fort han kunde efter skolans slut, så vi skulle hinna spela in programmet färdigt innan klockan 17.00. Jag och min kameraman packade upp kamera och ljus medan vi väntade på att Marcus skulle komma hem från skolan. När vi förberett allt vi kunde för att vi skulle komma igång med inspelningen så fort som möjligt, satte vi oss i hallen och bara väntade. Vi väntade, och väntade och väntade. Men Marcus dök inte upp – hade han glömt bort att vi skulle filma? Tänk om han cyklat hem till en kompis efter skolan och glömt ringa hem…

Men till slut kom han, andfådd men redo att spela in. Han skyndade sig in på toaletten och gjorde i ordning sitt hår – det är ju viktigt att se bra ut i teve. Under tiden väntade jag och kameramannen i hallen. Så var Marcus färdig och det var dags att sätta igång. Då upptäcker plötsligt kameramannen att en viktig kabel saknas – det fanns inget annat att göra än att köra tillbaks till kanal 10, som ligger över en mil bort, och hämta kabeln. Suck! Det tog lång tid innan vi kom igång – och vi fick jobba över… en typisk dag på kanal 10.

Andra gånger har vi råkat ut för att proppen går precis när vi ska spela in, eller att kameran inte fungerar. En gång glömde kameramannen att ta med batteriet till kameran. Och det beror egentligen inte på att kameramannen är slarvig utan det är kamp varje gång vi ska göra något för Jesus. Att berätta för barn om Jesus kostar andligt talat.

Jag och Martina Claesson, som också jobbar med barnprogrammen, har en längtan i våra hjärtan. Nämligen att Sveriges barn ska få veta vem Jesus är och att det är fantastiskt att vara en kristen. Men vår fiende tycker inte om det vi gör, och det visar han genom att ställa till det för oss.

Snälla, du som läser mitt blogginlägg – be för oss som arbetar för barnens framtid – be om blodets beskydd och att vi kan förmedla budskapet om Jesus på det bästa sättet.

Tack!

/ Cecilia Claesson

Jobb, jobb och jobb!