Vi använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Du kan läsa mer om hur vi använder cookies här. Kanal 10 Media AB policy kring cookies.

FRÅN EN KAMERAMANS VINKEL

| 2013-11-06 13:40:06
Hejsan!

Hampus var namnet och jag tänkte berätta lite hur en dag på Kanal 10 kan se ut för en helt vanlig kameraman. Ta till exempel måndag:
Dagen börjar vanligtvis med att alla som jobbar med Produktionen anländer strax innan kl 14.00, för att sedan samlas uppe på kontoret, på andra våningen, för möte och bön med vår superchef Amanda i spetsen. Här går vi bl a igenom alla saker som behöver göras/fixas, t ex program som ska spelas in under dagen eller veckan, men även problem som behöver lösas och arbetsfördelning. Efter det sätter vi igång och för min del, som inte varit här så länge, sysslar jag mest med filmning men även med programredigering, scenbyggande etc.


När jag inte gör något av ovanstående (som t ex bilden visar) så brukar jag mestadels städa eftersom jag är lite av en vaktmästare också. Men sen brukar vi jobba på fram tills dess att vi ska spela in Nyheterna och/eller Respons, vi brukar sällan spela in andra program på måndagar. Just nu är det självklart även mycket fokus på våra livesändningar från Väckelsemöterna. De sänds måndagskvällar till onsdagskvällar och undertecknad är där nästan varje kväll och filmar. Det kan vara lite slitsamt men de är det utan tvekan värt för att sprida Guds ord! Dessutom är man omringad av oerhört engagerad och kunning personal som stöttar en hela tiden. Efter att sändningen är klar kör jag tillbaka till stationen i Idhult hjälper min arbetskamrat Tobias (nedan) att fixa det sista innan vi beger oss hemåt för dagen. Klockan är nu ungefär 23:00-23:30Bara efter en kort tid märker jag att detta jobbet inte är så glamoröst som jag först trodde, det krävs väldigt mycket hängivenhet och hårt jobb som först var lite förvånande för mig faktiskt men jag börjar vänja mig vid det. Trots det så är stämningen bland oss här mycket god och ibland så skojar vi lite inne i studion som min kollega Elin (nedan) här, men självklart inte under inspelning haha.På tal om kollegor så är mina arbetskamrater är helt underbara! Många kände jag väl sedan tidigare men det känns redan som man är en enda stor familj, och Ja som ni vet så kan familjemedlemmar bli osams men det brukar vi lösa snabbt.

Hur vår himmelske Fader ibland agerar, kan man tycka är lustigt! Jag menar här är jag, en utbildad möbelsnickare som jobbat på industri och gillar att jobba med nävarna för att sedan bli kameraman/vaktmästare på en närliggande TV-station? Men vem är jag att trotsa Gud? Det är bara att lyda, jag vet att jag är här för en anledning och det är att vara en mediamissionär och med hjälp av kameran förmedla Herrens ord. Det känns mycket gott!

Tack för att ni läste

/Hampus Bengtsson
FRÅN EN KAMERAMANS VINKEL