Vi använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Du kan läsa mer om hur vi använder cookies här. Kanal 10 Media AB policy kring cookies.

Dag 2

| 2013-10-07 20:59:50

Dagen började i morse på stranden vid genesaretsjö med en härlig andakt. Och fast att klockan bara var nio så brände solen på ordentligt, tur att jag hade smörjt in mina axlar med sollotion, som rödhårig har jag ju inte det bästa pigmentet ;).

Efter det åkte vi ut på sjön för att stanna till en stund undertiden som Kjell och Gunilla delade ett mycket starkt vittnesbörd som berörde oss alla. De berättade inte bara hur Jesus stillade när han var ute med sina lärjungar utan hur Jesus hade stillat en mäktig storm i deras liv, som de själva inte visste hur de skulle klara sig igenom.

Vi gick i land på andra sidan sjön där vi åt lunch och tittade på en gammal båt som är strax över 2000 år, vilket gör att man vet att den seglade omkring på Genesaretsjö på Jesu tid, tänk om han faktiskt har suttit i just den båten!

Vi tog bussen vidare till Petrusplatsen, som berörde mig till tårar ett antal gånger. Kjell läste ur bibeln hur Petrus förnekade Jesus, och hur han sen återuprättade Petrus. Jag skulle kunna skriva mycket om det men bespar er den tiden för den här gången. Det finns ju så mycket mer att berätta!


När vi alla hade fått en stund för oss själva på stranden åkte vi till Jesus hemort, Karpernaum! Där kollade vi på den utgrävda husgrund som man tror har varit det hus Jesus bodde i som vuxen. Vi gick även in synagogan mittemot där grunden lika så är från Jesu tid. Det kändes så märkligt att gå runt där och inse att Jesus kallade detta sitt hem, jag tror faktiskt att det fortfarande inte har landat hos mig. Det är bara så ofattbart!

Den sista platsen vi besökte idag innan vi åkte tillbaka till vår kiubbutz var Salighetsprisningarnasberg som är platsen där Jesus bland annat mättade 5000 och höll i bergspredikan. Vi gick in i en stor katolsk kyrka med fantastisk akustik. Vi sjöng  Halleluja på både svenska och engelska följt av O store Gud. Om jag säger som så här, varje hårstrå på kroppen reste sig.


Dag 2