Vi använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Du kan läsa mer om hur vi använder cookies här. Kanal 10 Media AB policy kring cookies.

Israel, äntligen är vi här!

| 2013-10-06 20:15:22

Hej alla hemma i Sverige!

Nu har alltså ytterligare en Israelresa med Dbc Travel dragit igång. Det är runt 50 deltagare på resan den här gången, och jag är en av de lyckliga!

I morse träffades vi alla på Arlanda runt fem för att checka in, planet lyfte runt åtta. Det var så roligt att träffa alla medresenärer! Eftersom vi är lite av en ”kanal 10 familj” tillsammans med alla er tittare, så blev det på en gång väldigt familjärt och det kändes så där gott som det bara kan göra när man umgås med nära och kära.

Flyget tog oss direkt till Tel Aviv, där hoppade vi på vår buss som skulle ta oss till Tiberia. Men utsvultna som vi alla var gjorde vi efter en stund ett stop eftersom klockan redan hade hunnit bli halv fyra (lokaltid) och vi behövde mat!

Det var lite speciellt att beställa maten eftersom vi inte alls kunde uttyda vad de hade på menyn då inget stod på engelska. Vi fick helt enkelt peka på bilderna och gissa. Men det är ju lite det som är charmen med att vara utomlands, eller hur?!'

På stället där vi stannade för att äta kryllade det av Israelitiska soldater, och jag som aldrig har varit i Israel förr tyckte därför att det var lite extra spännande att se dem bära runt på sina K-pistar. Jag har bestämt mig för att försöka ta något foto, eventuellt filma en liten snutt med några någon dag framöver här. Vi får väl se om de går med på det..!

När vi alla var mätta och glada hoppade vi tillbaka in i bussen för att fortsätta färden mot Tiberia. Strax innan vi var framme stannade vi några minuter för att foto Genesarets sjö. Jag säger bara wow! Så otroligt vackert!

Drygt tjugo minuter senare rullade vi in här på hotellet där vi nu ska tillbringa tre nätter. Vid sju åt vi vår första middag. Det fanns en hel del att välja mellan, och allt var väldigt fint uppdukat. Däremot så fanns det inte någon som helst information om vad det var för rätter. Så jag tog av det som såg lockande ut. När jag väl hade satt mig ner och tagit en tugga av en köttbit, svalt och tyst konstaterat för mig själv att det var väldigt mört, men smakade lite speciellt. Då säger Emilia Lindberg som sitter jämte mig; Åh Martina, du vet väl att det där är tunga va?! Haha.. Om jag säger som så här, det var tur att hon sa det först efter att jag hade smakat på det. För annars hade jag nog aldrig vågat prova det. Men så här i efterhand är jag ändå glad att jag smakade det, men resten av köttbiten fick stanna på tallriken!

En stund senare hade vi en samling, med musik, information och en liten apell av Gunilla då hon läste ur bibeln och berättade lite om vad som har hänt just här vi Genesarets sjö. Det var så magiskt att titta ut över sjön under tiden som Gunilla berättade allt och inse att wow, där ute på vattnet har Jesus gått! Hur häftigt är det inte? Äntligen så är jag här! Och som Gunilla sa, Gud säger garanterat precis tvärt om till oss alla som är här: Äntligen är ni här!

Jag är så glad och tacksam över förmånen att kunna följa med på den här resan. Vi har inte ens varit här i tolv timmar än, och ändå har Israel fått en stor plats i mitt hjärta. Det är bara så magiskt här på något sätt.. Men nu är jag helt slut, det har varit en minst sagt lång dag. Sängen nästa!

 

Israel, äntligen är vi här!