Vi använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Du kan läsa mer om hur vi använder cookies här. Kanal 10 Media AB policy kring cookies.

Du är alltid omringad av människor som vill förminska dig

| 2019-03-20 14:49:48

Du bär på ett ogrumlat rum i ditt inre.  En högre kraft, en helig ande. Gud formulerar sig i detta rum om du tillåter honom.  När du var ung och entusiastisk skrev du ditt livsmanus. Du var djärv och drömde det bästa, visade framfötterna och lät dig inte generas när du tog din plats i solen.  Så kom de hårda vindarna, löven började falla från träden och sedan de mörka och kalla nätterna. Du förträngde, förringade och stängde in visionen bakom låsta dörrar.

Många gånger tror vi att det är vi själva som styr och planerar våra liv, medan det i själva verket är andra som skär av och ansar oss så hårt att det inget blir kvar. Men nu är det dags för dig att ta fram de gulnade ritningarna. Det är tid att låsa upp, ta fram, drömma och damma av dina planer.

Det är sant att du inte är den samma människan nu som då. Livet har fundamentala rörelser och förändringar.

Och det är till vår fördel.

Varje dag är nytvättad och har väldoftande lyster. Du är alltid omringad av människor som vill förminska dig. Moster, faster, chefen, vänner och alla tror de sig veta ditt eget bästa mycket bättre än du själv. Kanske det i ditt fall handlar en avundsjuk chef, en missunnsam kollega eller en feg och kontrollerande ledare. I ditt manus skriver du in denna dag falkens metod när han angrips av kråkor. Den går nämligen inte till motattack. Den svingar sig allt högre upp tills de kraxande kråkorna inte får syre nog och därmed måste lämna den ifred för att själva överleva.

Jag ångrar med blod de gånger jag har sårat en annan människa men jag ångrar inte ett ögonblick att jag inte skäms för att kroka av människor från detta vårt livssafari som vill förminska mig.

 

Tommy Dahlman

Kanal 10 Sverige 

 

 

 

Du är alltid omringad av människor som vill förminska dig