Vi använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Du kan läsa mer om hur vi använder cookies här. Kanal 10 Media AB policy kring cookies.

Gå inte ifrån dåliga vänner - spring!

| 2019-03-14 16:23:08

Handens lojalitet kan köpas för pengar, men inte hjärtats. I tider av lågkonjunktur tappar aktierna sitt värde och prestigen förlorar sin glans. Men vänskap har inga årstider. När deflation och depression slår ner stiger vänskapen som örnen i fjällvinterns ödsliga luft. Skymning och köld räds den inte. Då luften är tunn och svår att andas seglar den trotsigt på utbredda vingar över de tomma vinterhimlarna.

En dyrbar vänskap blir aldrig gammal. Den åldras vackert. I det diskreta ordet förtrolighet finner vi bottenklangen i band som knyts, i den bor närvaron som får skratten och respekten att stiga snabbare än kvicksilvret på en bastuvägg.

En ovän kan om det tjänar henne bäst uppföra sig underdånig, Men var på din vakt. Hennes kyss är inte att lita på. Förhärdad och kall som en fisk släntrar Judas över gläntan i skogen. Han möter sin ”vän” ansikte mot ansikte och på österländskt manér kysser han sin vän som om ingenting skulle vara mer naturligt. Det finns de som har övergivit sin livspartner med en kyss. För sent upptäcktes kyssens söta gift.

Vänskap är mer än själar som möts. Vänskap är själar som förenas. En vän är någon som går in då hela världen har gått ut. Vintern kommer till oss med jämna mellanrum.

Då prövas vännerna.

 

 

Gå inte ifrån dåliga vänner - spring!