Vi använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Du kan läsa mer om hur vi använder cookies här. Kanal 10 Media AB policy kring cookies.

När blev hijab heltäckande slöja normalt i vår svenska modell

| 2019-03-11 09:09:43

Ulla Gustavsson, ordförande för svenska simförbundet, har fått sparken. Brottet: hon kritiserade Riksidrottsförbundet för deras bild på hemsidan – en flicka med hijab. Ty sådan ter sig den svenska korrekthetens ängslighet när det kommer till den uppenbara pågående islamiseringen. Ifrågasätt aldrig extrema uttryck som har med Islam att göra, då åker du ut med huvudet före. Samma beteende har vi sett i ett kvarts sekel nu.

Och det bara fortsätter.

Så här sa Ulla Gustavsson: ”Slöjan är ett religiöst, politiskt och sexistiskt plagg. I Riksidrottsförbundets värdegrund är jämställdhet viktigt och slöjan står för något annat. När sådana bilder visas normaliserar det förtrycket.”

Bättre kan det inte sägas men i dag är hon borta från finrummen, oavsett om det är sant det hon säger eller inte. Har dina uttalanden med någon som helst kritik mot Islam att göra ryker du.

Varför inte genomlysa frågan bakom hennes uttalande. Är hijab ett alldagligt vanligt plagg eller bygger slöjan på att begränsa flickors frihet? Om det ligger någon sanning i Ulla Gustavssons påstående är det då rätt av ett svenskt riksförbund att lyfta fram negativt särbehandlade flickor? Finns det något uns av rättspatos hos Ulla Gustavsson då hon ser faran i att Riksförbundet normaliserar inskränkandet på den svenska modellen där yttrandefrihet och demokrati är ledstjärnor?

Tydligen inte. Slöjan är viktigare och Ulla Gustavsson ska bort.

Tiden räcker inte till för att göra en djupdykning i Islams sätt att se på kvinnan och som gestaltas i alla de förbud som har med kvinnans kläder att göra. Men de flesta vet att hijab, burka och niqab tvingar kvinnan att gömma sig för männen som inte kan hantera sin sexualitet. Att inte dölja sitt hår anses oanständigt och skall straffas hårt.

Är detta sedvänjor som svenska politiker och riksförbund ska uppmuntra? Råkar du som svensk ifrågasätta när små flickor sexualiseras på Riksidrottsförbundets hemsida då ska du i sanning offras på den politiska korrekthetens altare.

Sverige befinner sig i ett politiskt dubiöst tillstånd och den politiska eliten går före med sin dubbelhet. Å ena sidan är de först på plan när det gäller att kritisera religiösa uttryck i största allmänhet, men när det kommer till flickor som tvingas att gömma sig för männen är det munkavel på.

När blev hijab heltäckande slöja normalt i vår svenska modell