Vi använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Du kan läsa mer om hur vi använder cookies här. Kanal 10 Media AB policy kring cookies.

Fördomsfritt SVT-program

| 2016-09-03 15:49:15

SVT:s program ”Riket” berättade bland annat historien om Yx-Eskil, som lämnade spritmissbruk och ett liv med misshandel och bråk bakom sig när han tog emot Jesus. Det är en berättelse som många svenskar kan ge en liknande version av, men som ofta inte kommer fram i Sveriges Televisions programutbud.

Journalisten Pelle Westman redogjorde utan undertoner för kanalens framväxt och verksamhetens omfattaning och Börje Claesson fick dessutom tala till punkt, även i kontroversiella frågor.

Programmet var bra, men det är ändå lite fascinerande att se hur SVT:s personal förvånas över att det behövs pengar till att bedriva kristen tv. Med en omsättning på 4,4 miljarder via tv-licenser på drygt 2000 kr per år – som alla i Sverige som äger en tv måste betala – borde SVT ha en annan förståelse.

Att ett stort antal svenskar dessutom helt frivilligt är beredda att tillsammans betala tiotals miljoner varje år för att säkra ett kristet tv-utbud, är kanske en fingervisning till SVT:s programchefer om att ha med fler program med kristen profil i sin tablå?

 

Fördomsfritt SVT-program