Vi använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Du kan läsa mer om hur vi använder cookies här. Kanal 10 Media AB policy kring cookies.

När juldagen blir ljugdagen

| 2014-12-25 10:21:16
Under de senaste hundra åren har andelen kristna i Betlehem sjunkit från 90 till 20 procent av befolkningen, skriver Svenska Dagbladet i en artikel inför årets juldagsfirande.

Artikeln lyckas med att nästan helt bortse från den uppenbara islamiseringen av Mellanöstern som det verkliga skälet till de kristnas flykt från Betlehem. I en kort mening nämns fenomenet, i övrigt upprepas gång på gång israelernas mur som orsak till de kristnas elände.
Att muren – som på de allra flesta ställen är ett stängsel – byggdes för att förhindra terrordåd från islamistiska palestinier mot civila israeler nämns inte i artikeln. Inte heller nämns att terrordåden minskat dramatiskt sedan avgränsningen uppfördes.
I Europa har vi för övrigt byggt en mur som ska förhindra flyktingar från att komma hit och ta del av vår välfärd, konstaterar Amnesty.

Ända sedan palestinierna fick kontroll över Betlehem har dess ledare försökt att visa världen en idealiserad bild av muslimer och kristna i solidaritet . Men det är endast en fasad – ett sätt att vinna politiska poäng mot Israel, konstaterade New York Post redan för fem år sedan.
Hur kan då en artikel i en stor dagstidning i Sverige bli så missvisande och förljugen? Jo, när en aktivist från Palestina-grupperna (Catrin Ormestad) intervjuar en kristen palestinier som stannat i Betlehem blir sambanden uppenbara. Priset som kristen för att stanna i Betlehem är självklart att undvika att kritisera islamiseringen.
När juldagen blir ljugdagen