Vi använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Du kan läsa mer om hur vi använder cookies här. Kanal 10 Media AB policy kring cookies.

PRESSMEDDELANDE

Pingst gör gemensam satsning med Kanal 10, TBN Nordic och Radio Hope
För att ge hopp i den aktuella Coronakrisen uppstår ett nytt mediesamarbete. Trossamfundet Pingst gör gemensam sak med de kristna Tv-kanalerna Kanal 10 och TBN Nordic samt den kristna radiokanalen Radio Hope. Under namnet ”Hopp” ska två kvällsprogram sändas under Coronakrisen på måndagar och onsdagar klockan 21.00.

- När hela vår värld befinner sig i ett unikt läge känns det angeläget att få göra något som kan ge hopp och frid. Inte minst i en tid av oro och förtvivlan. Min bön är att dessa program ska få bli till välsignelse för många och vara ett komplement till det den lokala församlingen gör, säger Daniel Alm, föreståndare i Pingst – Fria församlingar i Samverkan.

Måndagens program är en gudstjänst från pingstkyrkan i Västerås med predikan av Daniel Alm. Formatet för gudstjänsten är anpassat för TV och har ett budskap utifrån Coronakrisen.

- Om det är någon gång som det behövs enighet bland kristna är det nu. Vi på Kanal 10 är glada över att få vara med om använda vår plattform för att ge framtidstro till det svenska folket. Jag tror att den här situationen gör att kristenheten behöver kliva fram, säger Joakim Claesson, VD på Kanal 10

Namnet på båda sändningarna är ”Hopp”, men i logotypen syns även orden ”kärlek” och ”tro” som är ledord i programmen. Tanken med onsdagskvällens program är att lyfta fram vad som sker i och genom församlingar för att både visa på och inspirera till samhällsnytta.

- Jag tror att alla förstår att vi inte gör denna satsning för egen vinning, utan vi vill tjäna Gud och tillsammans når vi fler med programmen. TBN Nordic har en utvecklad on-demand-tjänst som blir ett bra komplement till satellit- och radiosändningarna, säger Anders Wisth, General Manager på TBN Nordic.

Programmen ”Hopp” kommer även att sändas på den kristna radiokanalen Radio Hope som sänder 24 timmar om dygnet via webben och på FM 88,4 i Stockholm och Södertälje samt FM 91,6 i Kristianstad med omgivningar.

- Just nu i denna kristid märker vi hur allt fler böjar återupptäcka radion som en viktig kommunikationskanal för att nå ut till människor. Inte minst äldre som nu tvingas till isolering. Radio Hope är Sveriges kristnaradio och vi är gärna med på den här satsningen när det gäller att nå människor som söker hopp och mening, säger Göran Reierstam, programansvarig för Radio Hope.