Vi använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Du kan läsa mer om hur vi använder cookies här. Kanal 10 Media AB policy kring cookies.

Playoutoperatör - MCR-operatör

Kanal 10 Master Control söker playoutoperatör/MCR-operatör till vårt team i Älmhult. Vi söker dig som är intresserad av att jobba inom tv-produktion och som har ett stort teknikintresse. För att passa in i verksamheten delar du Kanal 10s vision.

OM TJÄNSTEN

Master Control fungerar som en central hubb för Kanal 10 Sverige, Kanal 10 Asien och Kanal 10 Norge och vi söker nu en playoutoperatör/MCR-operatör som kan förstärka vårt team. Teamet säkerställer drift och förvaltning av vårt playout-system och ser till att Kanal 10:s innehåll når tittarna på alla plattformar dygnet runt. Teamet består för närvarande av 4 personer. Som playoutoperatör/MCR-operatör kommer din huvudsakliga arbetsuppgift gå ut på att kvalitets-kontrollera och schemalägga program för sändning.
Din arbetsplats kommer att vara i Kanal 10:s lokaler i Älmhult. Tjänsten omfattas av kvälls- och beredskapstjänstgöring, vilket innebär att man arbetar enligt ett rullande schema mestadels dagtid, men även kvällar och helger.  

ARBETSUPPGIFTER

Rollen som playout operatör/controller är omväxlande och innebär samarbete med olika människor och kompetenser. Många arbetsuppgifter löper parallellt med varandra, vilket ställer krav på framförhållning, hög servicenivå samt god samarbets- och samordningsförmåga.
Som playoutoperatör/MCR-operatör sköter du playout-systemet och säkerställer drift och funktion av både hårdvara och mjukvara. Du arbetar dagligen med schemaläggning av program. Du arbetar även med att kvalitets-kontrollera program vilket innebär att du försäkrar att alla program har bland annat har rätt filformat, bildformat och ljudnivåer. Du försäkrar även att inget otillåtet material kommer med i programmen.
Rollen som playoutoperatör/MCR-operatör innefattar kontinuerlig kommunikation med både interna och externa producenter för att ge dem stöd och vägledning när det gäller bland annat teknisk support. Du ger även producenter råd och feedback för att deras program ska uppfylla kvalitetskraven.

Som playoutoperatör/MCR-operatör kontrollerar du även sändningssignaler inom företagsgruppen för att försäkra smidiga övergångar vid direktsändningar och samsändningar.

KVALIFIKATIONER

Som person har du ett stort teknikintresse och goda kunskaper om befintlig tv- och sändningsteknik. Personen vi söker är en problemlösare med god analytisk förmåga. Du är en teamarbetare samtidigt som du är självgående och kan arbeta ensam. Eftersom tjänsten kräver mycket kommunikation med både interna och externa producenter samt innehållsansvariga söker vi dig som tycker om att skapa goda relationer och har god kommunikativ förmåga. Eftersom du kommer att arbeta både tidiga morgnar, sena kvällar och helger bör du ha en öppen inställning till dina arbetstider. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

KRAV

Vi söker dig som har erfarenhet av att ha arbetat med sändningsteknisk utrustning. Självklart har du en mycket god kunskap om teknik och erfarenhet av tekniskt arbete. Vi ser helst att du har en eftergymnasial utbildningsbakgrund inom tv-produktion eller annan utbildning som arbetsgivaren anser likvärdig. Du behärskar engelska och svenska, både i tal och skrift.

Meriterande

•    kunskap/erfarenhet av bild- och/eller videoredigering
•    kunskap/erfarenhet av databashantering
•    kunskap/erfarenhet av Windows OS, Windows server, iOS
•    kunskap/erfarenhet av programmering
•    erfarenhet av tv-produktion


VILLKOR & ANSÖKAN

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträdesdatum så snart som möjligt eller enligt överenskommelse. Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Urval sker löpande så tveka inte att ansöka redan idag.   
 
För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta Amanda Goodine, produktionschef. Amanda nås via växeln, tfn 0467-533 50. Du kan även kontakta henne på amanda@kanal10.se   
 
Välkommen med din ansökan senast den 16 juni 2019  

Läs mer om Kanal 10 på www.kanal10.se
Där kan du läsa mer om vår vision.