Vi använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Du kan läsa mer om hur vi använder cookies här. Kanal 10 Media AB policy kring cookies.

Nya recepten från Mor Sannas Kök

Blomkålsplättar med löjrom och picklad rödlök
Receptet för ca 24 plättar

200 g blomkål
150 g riven ost
3 ägg
2 tsk fiberhusk (eller vetemjöl) 1⁄2 tsk salt
1⁄2 dl smör

Picklad rödlök:
1 liten rödlök
1 msk pressad citron

Till servering:
2 dl crème fraiche
120 g löjrom
2 msk finhackad färsk gräslök

Börja med den picklade rödlöken.
Skala och skiva rödlöken i tunna skivor.
Häll över citronsaften och ställ åt sidan.
Skär blomkålen i små bitar eller riv den på ett rivjärn.
Blanda ost, ägg, fiberhusk och salt. Vänd ner blomkålen i smeten. Stek 24 plättar i smör i en stekpanna.
Låt svalna något. Lägg på en klick crème fraiche på varje plätt. Toppa med löjrom och picklad rödlök och gräslök.

 

Grön potatissallad med smak av tryffel

750 g delikatesspotatis
2 dl crème fraiche
80 g rucola
1⁄2 msk olja med smak av tryffel
1⁄2 msk vitvinsvinäger
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1⁄2 dl saltrostad mandel

Tvätta och koka potatisen.
Låt svalna och skiva den i grova skivor.
Mixa crème fraiche med 2⁄3 rucolan, olja, vinäger, salt och peppar.
Blanda med potatisen.
Grovhacka mandeln.
Strö resten av ruccolan och mandeln över potatissalladen vid servering.

 

Smörinbakad sparris


12 färsk grön sparris
75 g marinerade kronärtskockshjärtan
150 g färskost naturell
1 pkt kyld rektangulär smördeg, ca 250 g
1 ägg
2 msk sesamfrön

Sätt ugnen på 200°.
Mixa kronärtskockshjärtan slät med färskosten. Bred ut krämen på smördegen.
Skär 12 remsor av smördegen, ca 2 cm breda. Bryt av nedersta delen på sparrisen.
Rulla in varje sparris i en smördegsremsa, lägg på plåt med bakplåtspapper.
Pensla med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min.